Tort cu mousse de fructe de padure

de Irina in Torturi, 9 Iul 2011 | 10476 vizualizari

 

For my sweet, sweet, Ioana!
Reteta e mai veche asa ca nu am avut fructe proaspete care sunt mult mai gustoase, cu siguranta. Asta nu ne-a impiedicat insa sa o savuram.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de pandispan
  • 250 g fructe de padure
  • 2-3 linguri de zahar
  • 100 ml frisca
  • 1 lingura de gelatina
  • sirop pentru blat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de fructe de padure:

Am inceput cu prepararea mousse-ului. Fructele si zaharul le-am pus intr-o cratita la foc moale si le-am lasat pana au inceput sa fiarba. 

Gelatina inmuiata in cateva linguri de apa am scurs-o si am adaugat-o la fructe amestecand bine. Am lasat la racit dupa care am adaugat frisca si am omogenizat amestecul.

Am decupat blatul cu o forma de inox inimioara, in care am si montat tortul. Am insiropat intai blatul, apoi am adaugat un strat de mousse peste el, inca un blat insiropat deasupra si inca un strat de mousse. La final am pus tortul la racit cam doua ore, pana s-a intarit mousse-ul, dupa care l-am scos din forma.

A iesit foarte dragut, delicios si racoros in acelasi timp.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

RuxyRux 1

11.06.2013, 18:52

Minunat tortulet! La multi Ani Irina...din toata inima!

Sylvia 1

11.06.2013, 19:31

La multi ani Irina si tot ce iti doresti alaturi de cei dragi tie !

Bucataras Medi 1

11.06.2013, 20:37

la multi ani sanatosi si frumosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Negresa de post